2010. október 13., szerda

Sajtó- és médiahírek az ÉRPATAKI MODELLről 35

Az érpatakiak hálásak a mezőőröknek

Az elmúlt két hónapban Érpatak külterületén nem volt szükség rendőri intézkedésre, ebben pedig nagy szerepe van a település mezőőreinek, akik az önkormányzattal és a rendőrséggel szorosan együttműködve ügyelnek a rendre, pontosabban a településen élők földjeire, terményére.
Orosz Mihály Zoltán polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat alkalmazásában álló mezőőrök nagyban hozzájárulnak az érpatakiak biztonságérzetének javításához, s akik nem járnak egyenes úton, tartanak tőlük. Ezt erősíti meg a mezőőrök egyike, Bakti Péter is, aki azt mondja, addig vannak egy-egy területen amíg teljesen meg nem szűnnek a lopások, ahogy ő fogalmaz: amíg meg nem tisztítják az adott településrészt. – A messzebb lévő területekre autóval megyünk ki, de azután gyalogolunk, mert az kevésbé feltűnő. Az a legoptimálisabb, ha tetten érjük az elkövetőket, mert videóra rögzítjük a történteket, értesítjük a rendőröket, akik a feljelentést megteszik. Bakti Péter azt mondja, a lakosság azon része, mely soha sem lop, örül, hogy a mezőőrök megvédik az általuk megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és van a másik rész, akik viszont munka nélkül akarnak ezen értékekhez hozzájutni.
– Ők nem szeretnek bennünket, és bizony, időnként komoly konfliktusok is kialakulnak, ám mi nem azért vagyunk itt, hogy mindenki szeressen bennünket. A mi dolgunk megfékezni a lopásokat, ehhez pedig minden feltételt biztosít az önkormányzat, hiszen a célunk ugyanaz: elérni, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat és az értékeiket is.

 a teljes, 2009-09-09-ei cikk a szon.hu-n olvasható, melyet az alábbi linken tekintheti meg 
(a link a kurzorral való rákeresés után jelenik meg):
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése