2010. november 6., szombat

Érpatak közbiztonsági és gazdasági helyzete 2010 szeptemberének végén

Tisztelt Választópolgárok!

„Nem romlott fa az mely jó gyümölcsöt terem, mert minden fa tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.”
/Jézus Krisztus evangéliuma Lukács evangélista szerint 6, 43-44./

Polgármesteri munkámmal összefüggő legfontosabb eredményem:

     A több éves elszánt küzdelmem eredményeként az általam kiharcolt rendőrségi átszervezés következtében a 2007-es évhez és az azt megelőző évekhez képest (amikor az év minden napjára több mint egy bűncselekmény jutott) 2008-ban már 2/3-al lecsökkentettük a bűncselekmények számát az 1/3-ukra, majd a 2008-ra lecsökkentett bűncselekmények számát 2009-ben újra drasztikusa lecsökkentettük 1/3-ukra. A bűncselekmények rossz felderítési aránya 5 %-ról az összefogásunk eredményeként kiemelkedően, közel 70 %-osra javult. A köznyugalmat legjobban romboló vagyon elleni bűncselekmények drasztikus lecsökkentése és az Érpatak lakóinak folyamatos kirablására alapozott megélhetési bűnözés, mint életforma helyi megszüntetése által jelentősen javult az érpatakiak biztonságérzete és ez által Érpatak biztonságos és élhető településsé vált.

Polgármesteri tevékenységem során
 a takarékos gazdálkodásunk eredményeként

1./ a gazdasági mérlegünk:

1./ az önkormányzat 2010-09-15-éig benyújtott féléves beszámolója szerint 60.millió 723 ezer Ft megtakarítással rendelkezik,
melyet pályázati önerőként Érpatak vagyonának 5-10 szeres növelése során kívánjuk a jövőben felhasználni.

2./ A vagyongyarapodásunk:

24. millió 353 ezer Ft-nyi, 20 % körüli önrész biztosítása által
a sok pályázat révén az önkormányzat vagyona
109 millió 700. ezer Ft-al gyarapodott.

Szeretettel várom Önöket
 2010-10-02-án szombaton 16 órára az általános iskola aulájába
a kampányzáró nagygyűlésemre az eredményeink és a továbbfejlődéshez szükséges jövőbeni teendőink részletes kifejtése és megvitatása céljából.

     Az eredményeink önmagukért beszélnek, Érpatak kétséget kizáróan elindult a kiugró felemelkedés útján, amennyiben Ön is azt akarja, hogy településünk ezen az úton fejlődjön tovább, akkor kérem, hogy 2010-10-03-án menjenek el szavazni és leadott szavazataik által engem és a munkámat segíteni akaró képviselő-jelölteket tiszteljék meg bizalmukkal, hogy Érpatak-fejlesztési mintaprogramom minél teljesebb módon megvalósulhasson.

     Érpatak, 2010-09-28. Tisztelettel:

Orosz Mihály Zoltán
Érpatak község polgármestere és polgármester-jelöltje


Megjegyzés: Tájékoztatóimat mindig én írom, soha senkinek a tollával nem ékeskedem. Kérem Önöket, hogy ne bízzák a kocsijukat soha olyan szerelőkre, akik nem a saját, hanem más tudása által akarják azt megjavítani. Kérem Önöket, hogy ne bízzák a településüket soha olyan vezetőkre, akik nem a saját, hanem más tudása által akarják azt vezetni. Soha ne feledjék az ősi bölcs mondást: A cipészek csak maradjanak a kaptafánál!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése