2011. március 28., hétfő

Sajtó- és médiahírek az ÉRPATAKI MODELLről 77

Az érpataki modell lényege
egy "ento" nevű fórumozó szerint:

"Az érpataki modell lényege, hogy a polgármester nem sír, hogy mit nem lehet megcsinálni, hanem fogja a meglévő eszközöket és azzal csinál rendet. Ez úgymond most is benne van az Alkotmányban. Az érpataki recept úgy kezdődik, hogy végy egy tökös polgármestert. Itt sajnos elbukik a modell majd minden településen. Az állam felelőssége annyiban van, hogy ha ésszerübben kormányoznak, jobb törvények vannak, akkor kevésbé tökös polgármester is el tudja látni a feladatát. De előbb-utóbb kell egy polgármester."

Be kell másolnom mert nagyobbrészt egyetértünk. Míg írtam a saját hozzászólásomat nem olvastam a tiéd.

Végy egy TÖKÉLETES polgármestert. Aki nem a saját zsebét tömi(részben sem), aki elhivatott, akit szeretnek a településen, aki menedzselni tud(gazdálkodik, saját pénz, adósság, pályázatok, közmunka, stb), aki a megfelelő emberekkel tudja magát körbevenni, aki nem ijed meg a cigányok fenyegetéseitől, az esetleg beváltott fenyegetések után sem adja fel, mindezt elviseli a családja és mindezek után nem száll a fejébe a dicsőség..

Namost, ennek kívánd a felét és már jól jársz.

Ugyanezt "óhajtják" a falvédők, mikor számos kérik hogy miért is nem Superwomenek nevelik a cigánygyereket.

Nem kivételek kellenek, a rendszernek kell olyanná válnia, ami a normális élet irányába kényszerít MINENKIT. A keret kitöltését bízzuk az emberekre.

melyet az alábbi linkeken tekintheti meg 
(a link a kurzorral való rákeresés után jelenik meg):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése